Om oss och företaget

Tandläkare Marie 

Jag föddes 1963 som yngsta barnet till två tandläkare, Tore och Eva Thårlin. Vi bodde i Hässelby där mina föräldrar ända sedan 50-talet drev varsin mottagning.  Jag var musikalisk och gick på Adolf Fredriks musikskola. Som ung vuxen tillbringade jag 4 år i Paris, en underbar stad! Min familj består av Krister och våra två snart vuxna döttrar.  

Något av det bästa jag gjort i mitt liv resulterade i en tandläkarexamen på Karolinska Institutet 1994. Att arbeta som tandläkare är fantastiskt mångsidigt. Det krävs ingående teknisk kunskap både vad gäller utrustning och material. Därtill krävs ett mjukt handlag, och inte minst, ett psykologiskt omhändertagande. Jag har lärt mig att det är viktigt att i lugn och ro ta sig tid för varje patient. Kombinationen av medicin och hantverk passar mig perfekt. 

Vad gör då en tandläkare på sin fritid?   -Jag umgås med min familj.  Vi använder oss mycket av Internet och äter middag regelbundet "online" med vännerna. Jag  ritar på en underhållsfri trädgård med hög mysfaktor- utan kirskål.  När det blir för tyst hemma drar jag på musiken så högt det bara går.   Alternativt fram med fiolen och då blir det låtar i både dur och moll. 


Tandsköterska Marie 

Här är den som sköter det mesta av planeringen. Med det menas att svara i telefon, boka tider, skicka beställningar och ta emot leveranser. Hon sköter sterilen, svarar på e-post, städar, håller väntrummet fint…  Hon assisterar och ser till att allt finns framme som behövs vid varje patientbehandling.  Utan henne står allt still.  

Dessutom håller hon oss alla på gott humör.

Marie har arbetat och bott i Stockholm i många år - men kommer ursprungligen från Kalmar. Den uppmärksamme hör på dialekten  vem av oss  som svarar på telefonen!

Allt för att ditt besök hos oss ska gå så lätt och smidigt som möjligt!

Transparentredovisning


Kontaktinformation

Telefon: 08-651 66 15

Mail: info@mariedental.se

Besöksadress: Alströmergatan 34 11247Stockholm
Kontaktpersoner:  tandsköterska Åsa och tandläkare Marie Ranta 


Våra mål och riktning

Vår affärsidé är att erbjuda individuellt anpassad tandvård i familjär miljö. Vi arbetar med delaktighet, öppenhet och kvalitet. I den strävan ingår god personalvård, tillgänglighet och respekt för den enskilde.


Kvalitet

Mariedental arbetar med ett ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete enligt SOSFS2011:9 som heter Q-dent av AlmaSoft.

Mariedentals resultat i patientundersökningar visar på mycket hög nöjdhet över lag.


Medarbetare

Antal anställda: 2 Utbildningsnivåer:  tandsköterska 2 årig yrkeslinje, legitimerad tandläkare 5,5 år högskoleutbildning

Personal rekryteras utifrån utbildning men minst lika viktigt är personliga egenskaper.


Kollektivavtal Mariedental har kollektivavtal och är medlem i Vårdföretagarna.


Företagsinformation
K&M Ranta AB / Mariedental org.nummer: 559158-6333 

Styrelse och företagsledning  VD Marie Ranta, suppleang Krister Ranta 

Ytterligare nycketal finns att hitta hos Allabolag.se