Om oss och företaget

Tandläkare Marie 

Jag föddes 1963 som yngsta barnet till två tandläkare, Tore och Eva Thårlin. Vi bodde i Hässelby där mina föräldrar ända sedan 50-talet drev varsin mottagning.  Jag var musikalisk och gick på Adolf Fredriks musikskola. Som ung vuxen tillbringade jag 4 år i Paris, en underbar stad! Min familj består av Krister och våra två vuxna döttrar.  

Något av det bästa jag gjort i mitt liv resulterade i en tandläkarexamen på Karolinska Institutet 1994. Att arbeta som tandläkare är fantastiskt mångsidigt. Det krävs ingående teknisk kunskap både vad gäller utrustning och material. Därtill krävs ett mjukt handlag, och inte minst, ett psykologiskt omhändertagande. Jag har lärt mig att det är viktigt att i lugn och ro ta sig tid för varje patient. Kombinationen av medicin och hantverk passar mig perfekt. 

Vad gör då en tandläkare på sin fritid?   -Jag umgås med min familj.  Vi använder oss mycket av Internet och äter middag regelbundet "online" med vännerna. Jag  ritar på en underhållsfri trädgård med hög mysfaktor- utan kirskål.  När det blir för tyst hemma drar jag på musiken så högt det bara går.   Alternativt fram med fiolen och då blir det låtar i både dur och moll. 


Nya tider, ny adress, nya medarbetare:     

Tandsköterskan Marie har efter mycket funderande och velande  valt att att gå i pension. Hon vill vara ledig och tillbringa tiden tillsammans med sin älskade man, som redan varit pensionär i flera år.  Läs hennes avskedsbrev här 

För mig känns det tryggt och bra att kunna presentera Åsa,. Hon är utbildad tandsköterska med bred erfarenhet av att arbeta med människor.  Det är med andra ord Åsa som  hädanefter svarar när du ringer. Hon sköter tidboken, beställningar, mail, assistans med mera, med mera. 

En scrum master i ordets rätta mening!


Hej!

Åsa heter jag som sagt. Jag tog min tandsköterskeexamen maj 2023. Innan dess har jag arbetat som florist, trädgårdsarbetare och trädgårdslärare. Jag har även suttit i ledningsgruppen för en systembolagsbutik i Stockholm under många år. Jag är ursprungligen från Västmanland men uppvuxen i Bålsta. Min fritid spenderar jag ofta med min man och på mina odlingar vid fritidshuset och på mina odlingslotter. 

Transparentredovisning


Kontaktinformation

Telefon: 08-651 66 15

Mail: info@mariedental.se

Besöksadress: Alströmergatan 34, 11247 Stockholm
Kontaktpersoner: tandsköterska Åsa och tandläkare Marie Ranta 


Våra mål och riktning

Vår affärsidé är att erbjuda individuellt anpassad tandvård i familjär miljö. Vi arbetar med delaktighet, öppenhet och kvalitet. I den strävan ingår god personalvård, tillgänglighet och respekt för den enskilde.


Kvalitet

Mariedental arbetar med ett ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete enligt SOSFS2011:9 som heter Q-dent av AlmaSoft.

Mariedentals resultat i patientundersökningar visar på mycket hög nöjdhet över lag.


Medarbetare

Antal anställda: 2

Utbildningsnivåer: tandsköterska 2 årig yrkeslinje, legitimerad tandläkare 5,5 år högskoleutbildning

Personal rekryteras utifrån utbildning men minst lika viktigt är personliga egenskaper.


Kollektivavtal 

Mariedental följer kollektivavtal och är medlem i Vårdföretagarna.


Företagsinformation
K&M Ranta AB / Mariedental

org.nummer: 559158-6333 

Styrelse och företagsledning  VD Marie Ranta, suppleant Krister Ranta 

Ytterligare nycketal finns att hitta hos Allabolag.se